25 Aralık 2011 Pazar

Dahiliye ve Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği İçin Kaynak Kitaplar

Dahiliye ve cerrahi denilince çoğu öğrencinin tüyleri diken diken olur, aman rabbi ben bu kadar çok şeyi nasıl öğrenicem diye kara kara düşünmeye başlar. Maalesef bunun tek bir yolu var; çalışmak.
Dahiliye demek derya deniz demek cerrahi de cabası. Fatma Eti Aslan ve Ayfer Karadakovan, ülkemizdeki en iyi dahiliyeci ve cerrahici akademisyen hemşireleri toplayarak, mükemmel bir yapıt ortaya koymuşlar. Kitap size pahalı gözükmesin, zira verdiği bilgiler fiyattaki sıfırları birer birer gözünüzden silecek kadar önemli ve eşi benzeri yok.
Belki birkaç sene önce olsaydı Leman Birol'un İç Hastalıkları kitabını önerirdim fakat artık o eskidi. Sağlık bilimlerinde o kadar hızlı bir değişim süreci var ki eski kitaplardan çalışmak sizi herşeyin    gerisinde bırakıcaktır. Kitapta iç hastalıklarında benim doğayen kabul ettiğim Nermin Olgun'un da birçok bölümde yazarlık yaptığını belirtmek isterim. 
Unutmayın dahiliye bütün bilgilerimizin alt yapısını oluşturur, dahiliyeyi öğrenemezseniz, ardından görüceğiniz derslerde çok zorlanırsınız. Siz en iyisi başucunda olamayacak kadar ağır ve büyük olsa da bu kitaba yer açmaya bakın! İyi çalışmalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder